Az én ikigaim, hogy segítsek megtalálni a Te ikigaidat

Hiszek a személyes találkozások hatalmában.

Évek óta foglalkoztat az Ikigai téma, mert már gyerekkoromban elköteleztem magam az életem értelme küldetésemben.

Emlékszem, hogy olyan filmeket és könyveket faltam sok lelkesedéssel, ami valamilyen életrajzi sikerről, értékes életútról számoltak be.

Kedvenceim: Eve Curie: Madame Curie, Pierre La Mure:Moulin Rouge, Henri De Toulouse-Lautrec életregénye, Stephen Hawking, Coco Chanel, és még sokan mások….

Abban hiszek, hogy mindenkinek van egy küldetése, amit beteljesítésre vár, így már gyerekkoromban biztos voltam benne, hogy nekem is van ilyen életem értelme.

Emlékszem egy anyák napi kézműves kis ajándékba bele is írtam Édesanyámnak, mint amikor valaki ígéretet tesz arra, hogy beteljesíti küldetését. Ha minden igaz ez a kis ajándék, azzal a komoly ígérettel még most is ott lapul Édes anyám valamelyik füstüveges vitrinének a mélyen.

Néhány éve találkoztam az ikigai szó fogalmával, amit nagyon mélyen beszippantottam az elmém legmélyebb zugába. Az elültetett mag elkezdett virágozni, és nyughatatlanná tett.

Pár éve a kis noteszemben elkezdtem felépíteni egy gondolatot a ikigai táborról, amit 2021 novemberében első alkalommal valósítottam meg. Azóta már az elvonulást készítem elő, és tegnap az első éló online előadásomat is megtartottam.

Felemelő visszajelzéseket kaptam, és biztos vagyok benne, hogy ez valaminek a kezdetét jelenti. Küldetésem, hogy minél többen megismerjék és elsajátítsák ezt a filozófiát.

Szeretném, ha megtudnátok, hogy mi van a Wenn diagramon túl, amit itt a nyugati kultúrában ismerünk az ikigairól.

Az autentikus Japán filozófia eltérő a nyugati filozófiától, aminek a tanulmányozására szentelt időt azoknak az érdeklődőknek szeretném felajánlani, akik valahova szeretnének eljutni, ahogyan tették ezt példaképeim, és teszem ezt én is.

Gyertek velem, hogy megkezdjétek azt a végtelenül kincsekkel teli utazást, ami az autentikus énetek felé vezet. Várlak szeretettel akár a táborban, akár konzultáción, akár a csoportos foglalkozásokon. Légy Te is boldog, hosszú, és elégedett életet élő ember.

Szeretettel köszöntelek

Szeretettel köszöntelek! Szeretettel köszöntelek abból az alkalomból, hogy követed ezt az odalt. Mi a célja ennek a felületnek? Szeretnék egy olyan biztonságos közösséget létrehozni, akik

Tovább olvasom »

Vajon egyedül fogok megöregedni?

Vajon egyedül fogok megöregedni? Neked voltak már ehhez hasonló gondolataid?Eszedbe jutott, hogy jó lenne utazgatni, nyaralni egy társsal, együtt megélni a kalandokat, és élményeket? Vágysz

Tovább olvasom »

Egy életed van

Egy életed van Előfordulhat, hogy párkapcsolati választásodnál a tudatalattid szabotálja boldogságodat. Valahol az elméd a tudatalattidban érzi, hogy nem ez lesz a biztonságos kapcsolat számodra,

Tovább olvasom »

Önfejlesztő Párkeresők

Önfejlesztő párkeresők Lassan ennek az évnek is vége lesz, és ha még nem találtad meg a párodat, akkor joggal érezheted magad izgatottnak, türelmetlennek.Lehet már kicsit

Tovább olvasom »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.