Rólam

Az én történetem

Miért a coaching?

Ráébresztem a nehéz élethelyzetben élő embereket a hozzáállásuk változtatásában rejlő lehetőségekre, hogy minél többen megkomponálhassák az új életüket.

Nehéz élethelyzeteimben fájdalmasan szembesültem azzal a jelenséggel, hogy a körülöttem élő emberektől számtalan tanácsot kaptam, annak dacára, hogy ők teljesen más élethelyzetben voltak.

Visszaemlékszem arra a pillanatra, amikor egy nagyon fiatal segítőnek próbáltam elmesélni a második házasságomban felmerülő mozaikcsaládokat érintő összetett jelenséget, és minden igyekezetem ellenére nem tudtam megértetni vele még a kérdésemet sem.

Vagy amikor a ikrekkel kapcsolatos, valamint az ikrek a nagyobbik lányom és én közöttem felmerülő konfliktusok kezelésével kapcsolatban nem találtam a környezetemben számomra hitelesnek vélt tanácsadót.

Vagy a három gyerekemmel első, vagy akár második válásom során nem tudtam olyan személyhez fordulni, akinek számíthattam a hiteles véleményére.

Sorolhatnám az egyedüli élethelyzeteimet, amikor azt észleltem, hogy másoknak hiába is mesélném el, ha ők teljesen más élethelyzetben ezeket a szituációkat nem tudják értelmezni a pillanatnyi nehézségeimet.

Előfordult, hogy amikor meséltem magamról, a hallgató szemében már a bevezető résznél láttam, hogy elvesztettem, és nem tudott követni.

Ekkor kezdtem el a saját megoldásaimat saját magam felfedezni, megkeresni, kutatni, és saját egyedi recepteket megvalósítani.

A coachingnak abban látom a hatásos erejét, hogy nem előfeltétele a coach tarsolyában lévő megoldáskészlet. Sőt kimondottan abban rejlik az ereje, hogy a coach által a kliensben mélyen rejlő intuitív megoldásokhoz hozzáférhető utat megtaláljuk közösen.

Ez volt az a saját utam, amit életem során önmagamban felfedezhettem, hogy nekem magamnak kell megtalálni, és felfedezni a mélyben rejlő lehetőségeket, és nem egy kész sablon, vagy recept formájában fogom készen megkapni.

Minden ember élete más, és egyedi. Ez benne a legcsodálatosabb, hogy mindenkiben ott rejtőzik mélyen a saját életének az értelme, és fejlődésének, kérdései válaszainak az esszenciája.

Ebben segít a coach, hogy együtt mély és hatékony ülések során felfedezzük, megtaláljuk, és ezáltal megkapja az ügyfél a saját életének a kulcsát.

Az életem részévé vált a belső változás iránti elköteleződés. Számomra nélülözhetetlen lételem, hogy felfedeztessem másokkal is. Megítélésem szerint a gyors változás egyik leghatékonyabb eszköze a coaching. A változás folyamata egyszerre csodálatos, lenyűgöző, és egyben félelmets is. Ez adja meg a savát és a borsát. Azt javaslom Neked is, hogy ugorj bele habozás nélkül. Változz velem!