Mit tegyek, ha nem tehetek semmit?

Olyan kapcsolatban, ahol csak „látszat” megbeszélések történnek, és rendszeresen azzal kell szembesülnöd, hogy az érzéseid, és az érdekeid állandó csorbát szenvednek, érdekeidet lábbal tiporja a társad, lássuk, be a jövőt tervezned esélyed sincs.
Ha a mindennapi elképzeléseid kártyavárként omlanak össze az együtt nem működés oltárán, elérkezik a pillanat, amikor megérted, hogy nem tehetsz már semmit érdemlegeset.
Ha az életed tervezésének már csak egyetlen döntését hozhatod meg saját magad, mert az összes többi döntésedben látszat lehetőségeiden kívül, az eseményekre már semmilyen valós ráhatásod nem maradt.
Ha nem vagy képes már elfogadni azokat a körülményeket, amiket kényszerülsz akaratod ellenére elviselni, egyetlen esélyed maradhat, a válás.
Senki nem engedheti meg magának, hogy olyan életre fecsérelje el értékes éveit, ami méltatlanul megalázó, és vállalhatatlan.
Azok a társak, akik nem hajlandóak belátni azt, hogy a kapcsolatok alapvető lételeme a kölcsönös tisztelet, és valami oknál fogva visszaélnek a helyzetükkel, nem érdemlik meg, hogy kitartson mellettük a párjuk.
Hiába próbálod vele megértetni, hogy milyen helyzetbe hozott a viselkedésével, ha ő képtelen ezt saját szemszögéből tárgyilagosan, és reálisan érzékelni.
Türelmesen várhatod, hogy felnőjön a feladathoz, miközben elmúlnak az éveid, semmi garancia nincsen arra, hogy ez a helyzet valaha is elérkezik.
Ha pár kísérletedet kudarc követte, akkor feltehetően várod a csodát, és ebből már többet nem tudsz majd kihozni.
Nem mindenki képes párkapcsolatra, és az sem kizárt, hogy az első időszak szemfényvesztésének az áldozata lettél. Sokan képesek arra, hogy a kezdeti időszakban olyan „praktikákat” vetnek be, hogy ellenállhatatlanul kötelezed el magad mellette. Sajnos a kezdeti időszakban nem lehet felmérni előre, hogyan fog megváltozni partnerünk, miután kezébe vette a gyeplőt. A boldog első napok elvakíthatják megérzéseinket, és megbabonázva érezhetjük magunkat a kellemes euforikus szerelmes időszak kezdetén.
Sajnos hamar elmúlhatnak ezek a békés, idilli időszakok, és kezdetét veheti az elképesztően elviselhetetlen mérgező időszak.
Ha azt érzed, hogy elviselhetetlen számodra a sok kemény megpróbáltatás, és egyetlen döntésed marad, menni vagy maradni, érdemes megtenni a nehéz, de biztonságos jövő felé vezető első lépést.
A válás néha az egyetlen megoldás a túlélésre. Nehéz ezt a tapasztalatot megosztani másokkal, mert a környezet ítélkező véleménye gyengíti az amúgy is a béka feneke alatt lévő önbecsülésünket. Fontos olyan pártatlan kívülálló segítségére támaszkodni, akiben kellőképpen megbízhatunk, és tárgyilagosan, érzelemmentesen a legcélravezetőbb lehetőségekben lesz a segítségünkre.

Minőségi idő

Minőségi idő “A minőségi idő lényege az együttlét. Ez nem csupán fizikai közelséget jelent. Lehet két ember ugyanabban a szobában, egymás közelében, de ez még

Tovább olvasom »

Megbocsátás

Megbocsátás Általában a megbocsátással kapcsolatban nagyon heves a tiltakozás. A sérelmek cipelése olyan szokás, amitől nem tudunk könnyen megválni. Ragaszkodunk hozzá, és foggal körömmel nem

Tovább olvasom »

Bántalmazó kapcsolat

Bántalmazó kapcsolat Általánosságban elmondható, hogy a kapcsolatok érzelmileg bántalmazóak, ha a bántó szavak és az agresszív viselkedés következetes mintája van, amely csökkenti az egyén önbecsülését

Tovább olvasom »

A boldogság jót tesz a szívnek

A boldogság jót tesz a szívnek A kutatások azt mutatják, hogy az emberek boldogságaránya megváltozik, amikor életesemények történnek. Mivel a boldogság gyakran olyan tágan definiált

Tovább olvasom »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.