Kötődési modellünk meghatározza kapcsolataink dinamikáját

Kötődési modellünk meghatározza kapcsolataink dinamikáját.
Akár hiszünk benne, akár kételkedünk benne, amit a kötődési modellként korábban elsajátítottunk, az befolyásolja cselekedeteinket, viselkedésünket, és érzéseinket is a párkapcsolatokban.
A cselekedeti, viselkedési, érzési szokásaink a korábbi életszakaszokban formálódtak olyanná, amilyen a mostani állapotban van. A legmeghatározóbb befolyásoló tényező a gyerekkori élményeink, és megtapasztalásaink során keresendő, és az alapvető mentalitásunk, és korábbi párkapcsolataink is formálták kötődési szokásainkat. Olyan viselkedéseket alakítottunk ki, aminek az igazát nem firtatjuk, hiszen saját egyéniségünk részének tapasztaljuk.
Fontos tudni, hogy ezzel a modellel fogjuk elkezdeni a párkapcsolatot, és ez határozza majd meg a kapcsolat dinamikáját.
Ahogy, és akikhez kapcsolódunk, és akikkel találkozunk, és ahogy a találkozások, és kapcsolódások alakulnak, abban nagy szerepe lesz a kötődési alapműködésünknek.
Alapvető fontosságúnak érzem, hogy eredményeink érdekében az első lépés az lenne, hogy megismerkedjünk saját működéseink dinamikájával, és ezt követően tudjuk mások működéseit is megtapasztalni, és megérteni.
Ha nem válaszolsz az e-mailemre azonnal, és én ezen nagyon megijedek, erős érzelmi reakciót érzek, akkor tudatosan vegyem észre, hogy mi történik. Tegyem fel magamban a kérdéseket: Egy bántalmazó karakterrel állok szemben, vagy túlreagálom a helyzetet, mert szorongó alkat vagyok, és a másik fél elfoglalt üzleti úton van, vagy éppenséggel elkerülő alkat, mert rendszeresen megismétlődik ez a helyzet.
Nézzem meg a helyzetet objektíven, annak ellenére is, hogy aktiválódik bennem a kötődési modellem.
Ismerjem meg magamat, mielőtt elvárnám, hogy a másik fél ismerkedjen meg velem.
Ismerjem meg a saját gondolataimat, érzéseimet, és viselkedésemet, hogy hatással tudjak lenni saját működésemre.

Szeretettel köszöntelek

Szeretettel köszöntelek! Szeretettel köszöntelek abból az alkalomból, hogy követed ezt az odalt. Mi a célja ennek a felületnek? Szeretnék egy olyan biztonságos közösséget létrehozni, akik

Tovább olvasom »

Vajon egyedül fogok megöregedni?

Vajon egyedül fogok megöregedni? Neked voltak már ehhez hasonló gondolataid?Eszedbe jutott, hogy jó lenne utazgatni, nyaralni egy társsal, együtt megélni a kalandokat, és élményeket? Vágysz

Tovább olvasom »

Egy életed van

Egy életed van Előfordulhat, hogy párkapcsolati választásodnál a tudatalattid szabotálja boldogságodat. Valahol az elméd a tudatalattidban érzi, hogy nem ez lesz a biztonságos kapcsolat számodra,

Tovább olvasom »

Önfejlesztő Párkeresők

Önfejlesztő párkeresők Lassan ennek az évnek is vége lesz, és ha még nem találtad meg a párodat, akkor joggal érezheted magad izgatottnak, türelmetlennek.Lehet már kicsit

Tovább olvasom »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.