Mindenki megérdemli az elvárások, és megfelelések nélküli biztonságos párkapcsolatot

A mérgező kapcsolatban az elvárások és megfelelések alapvető kelléktár, ami nagyon megkeseríti a résztvevők életét. Az áldozat rendszerint azt a berögződést ismétli újra, hogy meg akar felelni a mérgező fél elvárásainak. Ez a mérgező kapcsolatban lehetetlen, mert egy be nem teljesíthető elvárást, soha nem lehet elérni. Úgy kergeti az áldozat ezt a vágyálmot, mint a délibábot. Minél szorgalmasabban, és elhivatottabban dolgozik azon, hogy megfeleljen az elvárásoknak, annál messzebbre kerül tőle. A mérgezőnek nem célja, és motivációja, hogy áldozata megfeleljen számára, hisz a játéka nem erről szól, elvárásai örökre kielégíthetetlenek maradnak.

Sajnos ez az ördögi kör felemészti az áldozatot, amíg ki nem lép ebből a szerepből.

Ha az áldozati szerepet nagyon mélyen elsajátította az áldozat, és szinte eggyé vált szerepével, akkor a szakítást követően nagy valószínűséggel eshet vissza szerepébe, vagy a korábbi mérgezővel, vagy egy új szereplővel.

A visszaesésnek azért nagy a valószínűsége, mer nem ismeri a nem áldozatszerepet.

Számára ez az egy ismerős működés az ismerős, és nem tudja hogyan kell másik hozzáállással működni.

Gondolkodása, érzései, és viselkedése alapvetően az áldozatszerepre van beprogramozva.

Ennek az alapvető áldozati programnak az átprogramozása komoly változást igényel az áldozati szerep gyakorlójától.

Újra kell tanulnia az új gondolkodási módot, az új érzéseket, és az új viselkedéseket.

Ehhez az újraprogramozáshoz időre, türelemre, és kitartásra van szükség. El kell engednie a megfelelési kényszerét, ami nagyon régen a gondolkodásának a része volt. Meg kell tanulnia, hogy észrevegye saját érzéseit, és viselkedési mintáit, gondolkodásmódját.

Mielőtt találkozna a megfelelő partnerrel, képesnek kell lennie saját viselkedését észrevenni, és korrigálni a hibás hozzáállást.

Biztonságos kötődő partner számára a megfelelés, és alárendelődés szükségtelen, és zavaró tényező, ami a kiegyensúlyozott kapcsolat számára megterhelő lehet.

Szeretettel köszöntelek

Szeretettel köszöntelek! Szeretettel köszöntelek abból az alkalomból, hogy követed ezt az odalt. Mi a célja ennek a felületnek? Szeretnék egy olyan biztonságos közösséget létrehozni, akik

Tovább olvasom »

Vajon egyedül fogok megöregedni?

Vajon egyedül fogok megöregedni? Neked voltak már ehhez hasonló gondolataid?Eszedbe jutott, hogy jó lenne utazgatni, nyaralni egy társsal, együtt megélni a kalandokat, és élményeket? Vágysz

Tovább olvasom »

Egy életed van

Egy életed van Előfordulhat, hogy párkapcsolati választásodnál a tudatalattid szabotálja boldogságodat. Valahol az elméd a tudatalattidban érzi, hogy nem ez lesz a biztonságos kapcsolat számodra,

Tovább olvasom »

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük